Stravovanie
Zariadenie školského stravovania pri MŠ Blatné
Zariadenie školského stravovania v školskom roku 2012/2013 funguje v tomto
zložení:
Tuššová Darina – hlavná kuchárka
Červenková Margita – pomocná kuchárka
Šarmírová Janette – pomocná kuchárka
Mitková Helena – vedúca ZŠS
Zariadenie školského stravovania pri MŠ v Blatnom upravuje
stravné o príspevok na čiastočnú úhradu réžijných nákladov,
od 1.11.2012 na základe Všeobecného záväzného nariadenia č. 3/2011, § 5 obce Blatné
nasledovne:
Finančný limit Réžijné náklady Stravné spolu
na nákup potravín
Materská škola desiata 0,26€ + 0,20 € 0,46 € /desiata/
obed 0,64€ 1,10 € /desiata, obed/
olovrant 0,22€ 1,32 € /des., ob., ol./
celý deň 1,12€ + 0,20 € 1,32 €
Základná škola I. stupeň 0,95 € + 0,20 € 1,15 €
II. stupeň 1,01 € + 0,20 € 1,21 €
Zamestnanci 1,12 € + 1,32 € 2,44 €
Cudzí stravníci 1,12 € + 1,32 € 2,44 €
Aktuálny jedálny lístok nájdete na www.eskoly.sk
Pre vstup bez prihlásenia si vyberte názov zariadenia: Obec - Blatné
Zásady na zostavovanie jedálnych lístkov v zariadení školského stravovania./ZŠS/
Časová štruktúra jedálnych lístkov:
Počas 5 stravovacích dní v jednozmennej prevádzke jedálny lístok obsahuje:
a/ dve hlavné mäsové jedlá,
b/ jedno hlavné jedlo so zníženou dávkou mäsa,
c/ dve hlavné odľahčovacie jedlá: - zeleninové /odporúčané podávať v pondelok/
- múčne /odporúčané podávať v piatok/
V školskom zariadení sa výroba jedál uskutočňuje podľa:
a/ materiálno-spotrebných noriem pre školské stravovanie,
b/ odporúčaných výživových dávok podľa vekových kategórií stravníkov,
c/ zásad na zostavovanie jedálnych lístkov,
d/ hygienických požiadaviek a zásad správnej výrobnej praxe,
e/ finančného príspevku od zákonného zástupcu dieťaťa na nákup potravín,
f/ hygienických požiadaviek na prácu s potravinami
Obsahová štruktúra pokrmov:
Polievky – sú pripravené s použitím zeleniny, strukoviny, obilniny /ovsených vločiek, pohánky, krúpky a sója/
Hlavné jedlá – sú pripravené
- z mäsa jatočných zvierat, hydiny a rýb
- so zníženou dávkou mäsa - sú zmesi - mäsa s ryžou, sójou, ovs.vločiek a zemiakov
- zeleninové – sú pripravované s použitím zeleniny, strukovín, obilnín a ich kombinácií s použitím mlieka, mliečnych výrobkov a vajec
-múčne – sú pripravované s použitím múky, vajec, mlieka, tvarohu, ovocia
a pod. Polievky k tomuto typu jedál sa podávajú výdatné strukovinové,
zeleninové, prípadne i s obsahom mäsa, mlieka a pod., ak to umožňuje
výška finančného limitu.
Príloha - sa podávajú zemiaky, ryža, múčne prílohy /cestoviny, knedľa, halušky/,
Doplnkové jedlá – desiata, olovrant – rôzne nátierky, cereálne výrobky, mlieko, mliečne výrobky, chlieb, zelenina a ovocie.
Nápoj v podobe pitnej vody, mlieka, mliečnych nápojov, nesladených ovocných čajov, štiav sa podáva ku každému hlavnému a doplnkovému jedlu.